Az eddigi feladatoknál főleg megvezetést és formálást használtam, de szeretném a klikkeres tanítás minden formáját (ezekről bővebben itt) bevetni a trükköknél. A szombatinál a célkövetést vettem elő, a feladat a háton átfordulás vagyis a bukfenc volt.

Nathannál a pálcaérintés még nem egészen tiszta, mert ugyan eleinte csak megböki, de egy idő után már megpróbálja bekapni a végén lévő sárga szivacslabdát. A tanítás során viszont még nem nagyon használok gátlásokat, mert nem akarom elvenni a kedvét. Épp ezért inkább igyekszem hamarabb beleklikkelni a feladatba, mielőtt még eszébe jutna bekapni a pálcát.

A bukfencnél először az oldalra fekvésig kellett eljutni, eddig ugyanis mindig a szabályos fekvésre gyúrtunk. Ebből már könnyen jött a hátra fordulás és aztán a teljes átfordulás. A legvégére pedig nagy testjellel, pálca nélkül is összeállt a bukfenc.

Bandival szombaton egy összetettebb trükköt kezdtünk el, de kiderült, hogy ehhez több idő kell, ezért most ezen dolgozunk. Igazából pont azért döntöttem úgy, hogy Nathannal veszek részt a 100tricks100days programban, mert ő még alig tud valamit, és amúgy is abban a korban van, amikor a legjobban szüksége van a fejlesztésre. Bandi pedig ezeknek az egyszerű trükköknek a többségét már ismeri, a bonyolultabbakra viszont több időre van szükségünk.