Bandit tegnap megharapták. Az én pihepuha, jámbor, 4 hónapos babakutyámat kilyukasztotta egy 7 hónapos (!!!) bullterrier. A kutyafuttatón. És én nem voltam ott. Viktor vitte le a kutyát, szeretem, ha néha kettesben is lemennek. Egy fél órája már, hogy lent lehettek, amikor megcsörrent a telefon. Éreztem, hogy baj van. Cipő, kabát, egy törölköző, ha nagyon vérezne, és már rohantam is a futtatóra. Viktorék már egy csaj kocsijában ültek, aki felajánlotta, hogy elviszi őket a dokihoz, én meg gyalog mentem utánuk. Szerencsére nem túl komoly a sérülés, így a hyperolos tisztítás, az antibio és a fájdalomcsillapító után jöhettünk is haza. A tettes kutya gazdája szintén ott volt, és állta a számlát.

Viktor elmondása szerint a bull játék közben egyszer csak bekattant, és először csak belecsípett Bandiba, aki erre rögtön behódolt neki. A bull csipkedte tovább, Bandi menekült volna, és ekkor kapta el a bal könyökét a másik kutya. A bull gazdája ledermedt, fogalma nem volt róla, mit kéne csinálnia, és csak állt, mint egy rakás ... . A rendelőben láttam rajta, hogy nagyon sajnálja, ami történt, de ettől függetlenül fel nem foghatom, miért választ valaki olyan fajtát, amit nem tud kezelni. Kedvelem a bullterriereket, szerintem jópofa kutyák, de tény, hogy már nagyon fiatalon könnyen elborul az agyuk játék közben, és ilyenkor kell közbelépni, hogy a kutya megtanulja, hol a határ. (kutyaovi!)

Tudtam, hogy kutyaharapásra előbb vagy utóbb majd sor kerül, de arra nem számítottam, hogy bármilyen kutya így beleharap egy gyerekkutyába. Nem tudom, mit tettem volna, ha jelen vagyok, első lépésben tuti, hogy már akkor szólok, ha látom, hogy a másik zaklatja a kutyámat... Ha meg a kedves gazdi ilyen szerencsétlen, akkor leordítom a kutyája fejét, sőt ha olyan kaliber a kutya, hogy nem kell attól félnem, hogy letépi a lábam, akkor még egy jól irányzott rúgást is megeresztek az irányába.

Hihetetlen, hogy nagyon sokan úgy tartanak kutyát, hogy fogalmuk nincs a fajta adottságairól, képességeiről. A gazdi elmondása szerint korábban még sosem harapott meg senkit a kutyája, így könnyen lehet, hogy az a szerencsétlen állat mostantól örökös pórázfogságra lesz ítélve, ami nem megoldás, csupán a probléma elkerülése.

Bandi szerencsére az esti sétán már nem sántított, és a kedve is szuper. Csak reménykedni tudok, hogy ezek után nem lesz félénk, bátortalan a többi kutyával szemben. Az könnyen lehet, hogy a bullterriereket már soha nem fogja kedvelni, de ezzel együtt tudok élni...